Drift av server med CloudConcepts Sweden

Med passion för serverdrift

Vi lever och andas serverdrift, så att du slipper. Sedan två decennier tillbaka har vi, John och Fredrik, med framgång drivit CloudConcepts Sweden AB – ett premiumalternativ inom drift av server.

Sköter det som bara ska funka

Vår ambition var, redan från början, att inte enbart erbjuda en tekniskt fulländad lösning, utan även att utgöra en trygg famn att vila i för beställaren. Våra kunder vet att vi alltid ger personlig service och snabbt återkopplar vid minsta problem. De kan ringa mitt i natten och få hjälp med sitt problem inom 5 minuter. En nivå av pålitlighet som odlar långvariga kundrelationer.

I vår värld existerar inga heltäckande standardlösningar. Vi lyssnar noga in era särskilda behov, krav och önskemål för att sedan kunna ta fram en optimal lösning som inte enbart matchar, utan även överträffar era förväntningar.

John Dingfors

Servernörd med ett bultande Linux-hjärta

Möt John Dingfors, en av hjärnorna bakom CloudConcepts Sweden. John är svag för optimerade Linux-lösningar och har sina rötter i shared hosting. För John är serverdrift inte enbart ett jobb, utan ett sätt att leva. Dygnet runt, inte sällan i duschen eller poolen, kan man skymta John pratandes i sin Cat S60 med en kund. Han är extra mån om att vårda kundrelationerna, är ständigt nåbar och har alltid med sig en extra dator i ryggsäcken om något skulle kräva hans omedelbara uppmärksamhet.

John kommer inte enbart bygga en lösning utifrån din aktuella problematik utan även förutse vilka svårigheter som kan uppstå i framtiden och förebygga dessa. Inget lämnas åt slumpen, särskilt inte när nätverksinfrastruktur och nya servrar ska driftsättas. Alla delar ska vara redundanta och helst luta sig mot dubbla uppsättningar av backuper. Just att få alla bitar att skapa en bättre helhet är något som genomsyrar alla delar av Johns liv. Han är en inbiten LEGO-fantast som spenderat hemligstämplade summor i jakten på nästa drömbygge.

Fredrik Svensson

Rutinerad Windows Server-specialist

Fredrik Svensson har varit en viktig del av CloudConcepts Sweden AB sedan 2018. Med sin mångåriga erfarenhet och kunskap inom programmering, felsökning och generell IT-expertis är han en trygg hand som ansvarig för vår Windows Server-miljö. Fredrik kan besvara alla allmänna IT-frågor som kunderna kastar mot honom.

Fredrik har en stabil grund att stå på i sin yrkesutövning. Han innehar en magisterexamen i datavetenskap och har tidigare arbetat som bl.a. mjukvaruutvecklare hos Ericsson AB.

Varför CloudConcepts?

Så vad utmärker vår serverdrift från konkurrenterna?

Framförallt skräddarsys en eller flera servrar just för er.
Varför skulle ni vilja dela resurser med andra?

Namn- och hostingservrar

Vi sätter upp och konfigurerar två redundanta DNS-servrar under ert eget domännamn. Hostingservrarna är individuellt konfigurerade virtuella servrar, redo att hosta era egna och kunders webbplatser. Vi tar hand om övervakning, drift och uppdateringar.

Antispam

SPAM-filter är idag en självklarhet. En viktig komponent inom serversäkerhet. Hos oss får ni ta del av en redundant uppsättning av Email Security Gateway från svenska Halon, ett av marknadens vassaste filter. Såväl inkommande som utgående e-post filtreras.

Dubbel backup

Enkel backup är en bra grund. Men varför nöja sig där? Dubbel backup är bättre! Med två olika, och av varandra helt oberoende system, ser vi till att er och era kunders data alltid är skyddad. Alla backuper lagras off-site. Och om det inte skulle räcka har vi trippel backup som tillval.

Service

Vi tror på personlig och engagerad service. CloudConcepts tar alltid ett långtgående ansvar för de lösningar vi driftsätter, och ser till att allt fungerar, alltid. När ni vill bolla ideér eller behöver akut support är vi bara ett direktsamtal bort. Inget callcenter! Ingen ”first line support”. Ett direktnummer till en livs levande servertekniker!

FAQ

Frågor & svar om serverdrift

Funderingar om våra tjänster? Hitta svaret här!

Vad tycker våra kunder?

Vi har jobbat med CloudConcepts ända sedan starten av Wasabi Web och är supernöjda! De erbjuder en lösning som har bra upptid, grym support och ligger i framkant när det gäller teknik och säkerhet.

Nils Engvall
VD, Wasabi Web

800+

Nöjda kunder

20+

År i branschen

24/7

Kundtjänst dygnet runt

Kom igång

Serverdrift på en högre nivå

Kontakta oss för prisförslag.

Bli kontaktad

Ange dina uppgifter nedan i formuläret så kontaktar vi dig så snart som möjligt!

Obligatoriskt
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.